20 Juli 1992 Sehidi Events Kontakt Biscani Team Impressum

Stadion Rasodi

Turnir 30 JULI 2011


Ove godine na dan turnira bog nam je podario pored tradicionalnog petog turnira i lijepo i suncano vrijeme. Kao i svake godine organizatori su pripremili teren, pokosili travu i uredili okolinu stadiona kao i mnoge druge stvari. Takodje su postavljene velike stative na stadionu i napravite dvoje manje. Na turnire se je prijavilo sest ekipa za ucesce. Ekipa koja se je prijavila pod imenom FK Sloboda 1975 bila je domacin na celu sa menedzerom Dulom Svrakom. Igralo se po sistemu svak sa svakim. Na kraju pobjednicka ekipa bila je ekipa Cafe Rio koju uspjesno vode braca Sabanovic. Drugo mjesto pripalo je ekipi domacinu FK Sloboda 1975 a trece ekipi OFK Brdo. Turnir je odrzan uspjesno i bez ijednog incidenta.

Organizatori turnira Ferid Kadic Zagalo i BT

Turnir 30 JULI 2010



Na zakazani dan turnira padala je jaka kisa. ipak do 10 sati prijavilo se je nekoliko ekipa uz nada da ce kisa stati. Medjutim kako je vrijeme odmicalo kisa je i dalje padala pa je vecina ekipa odustala od nastupa. Samo dvije ekipe su bile uporne i zeljele da odigraju bar jednu utakmicu one su ujedno i bile favoriti kao i protekle godine i to ekipa koju je vodio Enes Kadic Eso pod imenom FK Sloboda i ekipa koju su vodila braca Sabanovic Cafe Rio Biscani. I pored loseg i vlaznog terene ova utakmica ostace po pamcenju po pokazanom fudbalskom talentu sto su gledaoci mogli i vidjeti. Na kraju pobjedu je odnijela ekipa Cafe Rio Biscani.Kao i svake godine turnir je pripremit i odrzan na visokom nivou.

Organizatori turnira Ferid Kadic Zagalo i BT

Turnir 30 Juli 2009


U cetvrtak 30. Jula 2009 na stadionu Rasodi održan je treci tradicionalni turnir u malom nogometu. Na veoma vrucem vremenu na turnir se prijavilo deset ekipa od kojih je na kraju zasluženo pobjedila ekipa Sredice iz Bišcana. Drugo mjesto zauzela je ekipa Cafe Rio Bišcani ispred OFK Rakovcani. Sloboda Bišcani je zauzela cetvrto mjesto.
Ovom prilikom se želimo zahvaliti bišcanskoj dijaspori koja je po treci put omogucila održavanje turnira u malom nogometu. Posebna zahvala pripada Feridu Kadicu Žagalu koji je ponovo izdvojio dosta vremena i truda na pripremama i uredjenju stadiona.

Turnir 30 Juli 2008


Na tradicionalnom turniru na Stadionu Rasodi pred vise stotina posjetioca prvo mjesto osvojila je ekipa Inkognito iz Rizvanovica.Drugo mjesto pripalo je ekipi ITD iz Rakovcana a trece mjesto osvojila je ekipa Rakovcani.net. Najbolje plasirana ekipa iz Biscana bila je ekipa Sredice II na cetvrtom mjestu.U prijateljskoj utakmici, dan prije, dijaspora je izgubila od domacih 3 naprema 1.

Turnir 30 Juli 2007


Prvi poslijeratni turnir u malom nogometu i skup veterana Slobode u Bišcanima održan je 30 Jula 2007 na stadionu Rasodi.Od ukupno petnaest prijavljenih ekipa najbolji su bile Sredice 2 koje su zasluženo u finalu savladale ekipu veterana Slobode pod imenom Barcelona. Trece mjesto osvojila je ekipa Benjokomerc koja je u penalima pobjedila ekipu Rakovcani 79.I pored kiše odziv mještana je bio velicanstven.Vec sedmicu prije turnira mještani našeg mjesta su navracali na stadion i pratile pripreme za ovaj skup.Naime cijeli kompleks na Rasodima bio je dosta zarastao a od prijeratnih golova ostale su samo rupe na terenu. Uz veliko zalaganje Ferida Kadica i uz punu podršku BT ipak je sve bilo spremno u ponedeljak 30 Jula 2007. Ovom prilikom izražavamo duboku zahvalnost Feridu Kadicu na ideji i organizaciji cijelog Turnira.Slike sa nogometnog spektakla na Rasodima možete pogledati pod Haber.




Pehar zahvalnosti

Feridu Kadicu Žagalu urucen pehar zahvalnosti za pripremu i organizaciju prvog poslijeratnog turnira u malom nogometu na stadionu Rasodi.Ferid je gotovo cijeli godišnji odmor ove godine žrtvovao za ovaj dogadjaj.Odmah po svom dolasku u Bišcane pocinje sa skupljanjem novcanih priloga i organizuje cišcenje stadiona.Sa ovim skromnim gestom Bišcani su iskazali zahvalnost veteranu Slobode.Ujedno želimo da izrazimo duboku zahvalnost svima koji su novcano podrzali ovaj turnir i skup veterana Slobode.Takodje se zahvaljujemo Ahmetu Kadicu i Enisu Mrkalju koji su nam pomogli u pripremi i markiranju terena zatim Sanelu Mrkalju na kornerskim zastavicama te Jasminu Kadicu Agi koji je darovao pet nogometaških lopti.Bišcani Team je preuzeo troškove marketinga i markiranja stadiona.


financijskapomoczaorganizacijuturnira.doc [80 KB]
financijskiizvjestajrasodi2007.doc [40 KB]
financijskiizvjestajrasodi2010.docx [18 KB]
financijskiizvjestajrasodi2011godine.doc [33 KB]
financiskiizvjestaj2008.doc [28 KB]
financiskiizvjestajturnir2009.doc [40 KB]
newfinancijskiizvjestajrasodi2011godine1.doc [34 KB]
pismonurijekadic.doc [49 KB]
pripremezaturnir2007.doc [30 KB]
spisaksehidaslobode.doc [50 KB]