20 Juli 1992 Sehidi Events Kontakt Biscani Team Impressum

News

Ponedeljak, 19. Mart 2012
Vatra sirom BiH

Požari koji posljednjih dana bukte u gotovo svim dijelovima BiH, nanose ogromne štete i stvaraju probleme vatrogascima, koji su zbog toga morali intervenisati više stotina puta.U vecini slucajeva radi se o požarima na livadama, niskom rastinju i šumama koji su nastali zbog nepažnje i nemara lokalnog stanovništva, a zbog cega su u vatrenoj stihiji nestale stotine hektara šuma, dok su neka naselja ostala i bez struje.
U cetrdesetak požara koji su u subotu bjesnili na podrucju Prijedora nestalo je oko sto hektara šume, dok su juce na više lokacija zabilježeni novi.
Radenko Petric, komadir jedinice za spasavanje u Vatrogasnoj jedinici Prijedor, rekao je da su dojave o požarima dobijali svakih pola sata.
Naveo je da je požarom bilo zahvaceno oko 600 hektara šume i niskog rastinja, te da su izgorjela dva hektara borove šume, sedam hektara vocnjaka, ali i jedna napuštena kuca u selu Jutrogošta kod Prijedora. Najkriticnije je bilo u selu Miljakovci, u kojem je gorjelo oko sto dunuma šume, a vatra je opkolila cijelo naselje.
"Borili smo se do iznemoglosti, jer je u Miljakovcima požar zahvatio i elektrovodove. Izgorjelo je i nekoliko bandera, a cijelo selo je ostalo bez struje", kazao je on i dodao da su svi požari prouzrokovani ljudskom nepažnjom i da je materijalna šteta ogromna.
Apel
Upozoravaju se gradjani da su nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora pri uredjenju poljoprivrednih imanja, cesti uzroci požara, te da ce preduzimati mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozila život i zdravlje ljudi te pricinila materijalnu štetu.
Isto tako, apel su uputili i vatrogasci koji su upozorili gradjane da prilikom obavljanja poljskih radova i spaljivanja korova krajnje oprezno pristupaju tom poslu, a da korov i drugi gorljivi materijal spaljuju samo na površinama koje mogu kontrolisati u slucaju izbijanja požara.

Utorak, 13. Mart 2012
Monstruozno zlodjelo u Banjoj Luci

U „gradu" na Vrbasu i danas (nažalost) pušu vjetrovi Srebrenice, Omarske, Keraterma, Manjace, Koricanskih stijena...
U nedjelju, 11.03.2012. godine, imam je prilikom dolaska na vjersku pouku ostao zaprepašten stravicnim i monstruoznim prizorom koji ga je docekao na ogradi harema Sefer begove džamije u Banjoj Luci.
Naime, monstrumi su nabili macku (živo bice) na šiljke ograde pomenute banjalucke džamije. O ovom monstruoznom zlodjelu obaviještena je policija, koja se u ovom slucaju ipak nije pokazala dovoljno efikasnom i profesionalnom, jer nakon dolaska patrole koja ja sacinila zapisnik, najavljen je dolazak i krim-policije koja je trebala da obavi uvidjaj da bi isti par minuta nakon toga otkazali dolazak na lice mjesta. Nakon toga ta ista policija koja je došla na licu mjesta, u razgovoru sa imamom Sefer begove džamije nastojala je umanjiti „težinu" pocinjenog cina, a nakon toga su se udaljili uz obavijest da ce doci higijenicari da „to uklone''.
Napominjemo, ovaj monstruozni prizor su vidjela i djeca, polaznici mektebske nastave, koja su ostala u šoku, kao i džematlije povratnici u ovaj džemat. Iz ovoga povratnici u manji bh. entitet uz osjecaj straha za svoje živote mogu samo zakljuciti: PORUKA JE JASNA.
Nažalost, ovo je još jedan u nizu permanentnih i ustaljenih napada na Sefer-begovu džamiju i njene džematlije. Stoga se nadati da ce vlasti manjeg bh entiteta pokazati dovoljno želje i snage da se obracunaju sa ovom i slicnom brutalnošcu.

Cetvrtak, 8. Mart 2012
Sretan 8 mart

Sretan 8. mart!
Svim pripadnicama ljepšeg spola sretan 8.mart, Dan žena.

Za proslavu praznika žena zaslužna je Klara Cetkin. Kao dijete iz uciteljske porodice Klara Cetkin vjerovatno nije pomišljala da ce u životu ostvariti velika djela.
Na njenu inicijativu, na Drugoj medjunarodnoj konferenciji žena socijalistkinja, održanoj u Kopenhagenu 1910. godine, odluceno je da se 8. mart obilježava kao Dan žena.
Prvi put je 8. mart proslavljen vec 1911. godine i to u Njemackoj, Austriji, Danskoj, Švajcarskoj.
Danas se Medjunarodni praznik žena slavi na razlicite nacine širom planete, bez obzira na društveno uredjenje države.
Biscani Team

Ponedeljak, 5. Mart 2012
Humana akcija

Prisustvujuci posljednjem okršaju reprezentacije Bosne i Hercegovine i Brazila u St. Galenu u Švicarskoj, aktivista Humanog Brda 2010 Šabanovic Faruk - Mara susreo se sa svojim starim znalcem reprezentativcem Senijadom Ibricicem.
U društvu sa Ibricicem bio je i najslavniji fudbaler sa prostora Bosne i Hercegovine i Ibricicev cimer Edin Džeko. Razgovaralo se o mnogo cemu.
Ibricic je u jednom momentu spomenuo i malog Aladina Bašica kao i akciju prikupljanja novcanih sredstava potrebnih za transplantaciju srca ovog mladog momka. Tako se i Edin Džeko upoznao sa trenutnom situacijom Aladina Bašica i ovom nadasve humanom akcijom.
Džeko je odmah reagovao tako da su obojica naših slavnih igraca dali po 1000 CHF koordinatoru Humanog Brda 2010 Faruku Šabanovicu Mari kao svoj doprinos ovoj akciji.

24 sata info

Nedelja, 4. Mart 2012
Njemačka vlada odlucila: Uvodjenjem "Plave karte EU" smanjiti nedostatak radnika

Njemackoj ce do 2030. godine nedostajati šest miliona radnika, a kako bi taj problem riješila, vlada želi, uvodjenjem "Plave karte EU", da pojednostavi dolazak visokoobrazovanih radnika iz zemalja koje nisu clanice Europske unije, prenosi Deutsche Welle
Odlukom Brisela iz 2009. godine, visokokvalifikovanim radnicima iz zemalja koje nisu clanice EU trebalo bi omoguciti jednaka prava, a njemacka Vlada uzela je tri godine vremena da u djelo provede tu odluku i uvede "Plavu kartu EU".
Najveca prepreka za dolazak na njemacko radno tržište do sada je bio dokaz o zaradi, koji su radnici iz zemalja koje nisu clanice EU morali da dostave. Minimalna zarada je morala da bude 66.000 eura godišnje, ali je to izmijenjeno.
Onaj ko želi da dobije "Plavu kartu" potrebno je da priloži fakultetsku diplomu i da zaradjuje najmanje 44.000 eura godišnje. U tom slucaju, dobija radnu dozvolu, a poslije tri godine rada i neogranicenu dozvolu boravka.
Pravo na rad imace i bracni partneri koji nece morati da dostavljaju potvrdu o znanju jezika. Za doktore, inženjere i informaticare, koji su u Njemackoj posebno traženi, platni prag spušten je na cak 35.000 eura. Pravo na "Plavu kartu" imace i strani studenti u Njemackoj, ukoliko pronadju posao u svojoj struci godinu dana po završetku studija.
Kako prenosi srna, opozicija sumnja da ce izmijenjena odluka o minimalnim platama biti dovoljna. "Da bi bili privlacni za radnike iz inostranstva, potrebno je promijeniti i politicku i društvenu klimu. Osnove za to su pravno-boravišna perspektiva, pojednostavljeno pravo na dobijanje državljanstva i energicno istupanje protiv rasizma", smatra Memet Kilic iz stranke Zelenih.

Srijeda, 29. Februar 2012
Brazil : BiH 2 : 1

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušic zadovoljan je zalaganjem igraca na sinosnjoj utakmici protiv Brazila, ali je naglasio da žali zbog primljenog gola u finišu meca.
Sušic je istakao da su njegovi igraci odigrali maksimalno ozbiljno, napravili nekoliko prilika, te da je šteta što nisu uspjeli izdržati do kraja i izvuci remi protv jedne od najboljih svjetskih selekcija.
Šteta što nismo izdržali do kraja. Nakon lošeg otvaranja utakmice i primljenog gola, uspjeli smo konsolidirati redove i igrati sve bolje. Imali smo i dosta šansi, momci su se zaista trudili te odigrali maksimalno ozbiljno. Ne mogu da budem nezadovoljan. S druge strane bio je veliki Brazil, prakticno u najjacem sastavu. Zaista je šteta što nismo izdržali do kraja, izjavio je Sušic nakon meca.
Kapiten naše reprezentacije Emir Spahic rekao je da je na pocetku utakmice bilo možda previše respekta prema protivniku, ali naglasio je da je to i ocekivano s obzirom da svi naši igraci nemaju svaki dan priliku igrati sa zvijezdama poput brazilskih fudbalera.
Pozitivno je to što smo se uspjeli konolidovati i uspostaviti ravnotežu, imali smo dovoljno prilika cak i za preokret. Šteta zbog tog nesretnog gola. Nisam nezadovoljan igrom, ali ne mogu biti sretan nakon poraza, pa makar to bilo i protiv Brazila, rekao je Spahic.

Utorak, 28. Februar 2012
U povodu Dana nezavisnosti BiH akcija "Zastave na prozore"

Pocela je akcija Radija BIR "Zastave na prozore", koju je jucer ozvanicio gostovanjem u jutarnjem programu direktor ovog radija Remzija Pitic. Rijec je o akciji u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, kako bi se skrenula pažnja slušalaca na važnost ovog datuma.

Akcija ce trajati sve do 3. marta, a prema rijecima Remzije Pitica, u programskom dijelu akcije BIR je pripremio mnoštvo zanimljivih sadržaja.
U otvorenom popodnevnom programu, svakoga dana od 14 sati, govorit cemo o historiji BiH, kao i o bitnim historijsko-politickim cinjenicama vezanim uz njenu nezavisnost. I kroz ostale emisije približit cemo znacaj ovog datuma - rekao je Pitic.
Avaz

Petak, 17. Februar 2012
Zalosna vijest

Sa tugom i bolom obavjestavamo rodbinu, prijatelje i komsije da je dana 16.02.2012 na Ahiret preselio Mrkalj Jusuf Juso (1921-2012). Rahmetli Jusi zelimo da mu Allah Dz.S. podari dzenet a porodici sabur. Dzenaza-Namaz ce se obaviti na mezarju Rasodi tacan datum objavicemo kasnije.
RAHMETULLAHI ALEJHA RAHMETEN VASIAH!

Nedelja, 12. Februar 2012
Akcija za Aladina Basica

Dragi prijatelji,

danas imam razlog da mi srce i dusa budu ispunjeni zadovoljstvom i to zadovoljstvo zelim da podijelim sa vama. Naime, mjesec januar 2012.godine, mi, dzematlije IKC Bosnjaka u Berlinu smo proglasil mjesecem ALADINA BASICA i u njemu je trajala akcija prikupljanja novcanih sredstava za transplantaciju srca nasem Aladinu.

Prema danasnjem, zvanicnom saopstenju naseg cijenjenog prof. Advana ef. Ljevakovica akcija je zavrsena, a za vrijeme njenog trajanja prikupljeno je 20000 (dvadeset hiljkada) eura.
Molim Uzvisenog Allaha dz.s, da svakog onog ko je ucestvovao u ovoj akciji nagradi svojom neizmjenom nagradom, a nasem Aladinu da bude na pomoci u ovom,za njega,,teskom zivotnom iskusenju na pragu njegove mladosti.

Prof. Sefik Mrkalj

Petak, 3. Februar 2012
Umjesto odštete za 16 srušenih džamija u Banjoj Luci, IZBiH mora platiti sudske troškove

Vrhovni sud manjeg entiteta potvrdio je presudu Okružnog suda u Banjoj Luci prema kojoj manje entitet ne treba da plati odštetu od 128 miliona maraka Islamskoj zajednici BiH zbog 16 srušenih džamija tokom 1993. godine u Banjoj Luci, receno je u Pravobranilaštvu.
Prema ovoj presudi, Islamska zajednica BiH dužna je da na ime sudskih troškova u republički Budžet uplati 48.375 KM.
Na osnovu ove presude Vrhovnog suda manjeg entiteta, kao krajnje instance, obaveza isplate odštete manjeg entiteta i grada Banje Luke više ne postoji, ističu u Pravobranilaštvu.
Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Banjoj Luci u februaru 2009. godine Islamsaka zajednica dobila je spor protiv Pravobranilaštva manjeg entiteta u slucaju koji se odnosio na rušenje 16 banjaluckih džamija.
Tokom prvostepenog sudskog postupka Islamska zajednica BiH tvrdila je da su manji entitet i Banja Luka odgovorne za rušenje džamija, jer su, kako su tada naveli, porušene za vrijeme trajanja policijskog casa.
Pravobranilaštvo manjeg entiteta uložilo je žalbu i Okružni sud u Banjoj Luci poništio je ovu presudu i presudio u korist Pravobranilaštva manjeg entiteta, a Vrhovni sud manjeg entiteta je potvrdio presudu.
Avaz

Cetvrtak, 26. Januar 2012
Problemi sa snijegom u vise balkanskih zemalja

Vecinu balkanskih zemlja zahvatilo je snježno nevrijeme koje je izazvalo poremecaj u saobracaju u planinskim dijelovima regiona, dok su mnoga naselja odsjecena od svijeta.
Nevrijeme je posebno pogodilo Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju i dijelove Bosne i Hercegovine, gdje je u pojedinim mjestima uvedeno i vanredno stanje kako bi se pomoglo gradjanima koji su ostali bez struje i vode.
Rumunija je, prema najnovijim izvještajima agencije Adjerpres, u pojedinim dijelovima zemlje angažirala i armiju kako bi se pomoglo zavijanim gradjanima i rašcistile saobracajnice.
Nekoliko stotina gradjana je bilo zavijano u svojim automobilima, a tokom noci i jutros su otkazani mnogi letovi iz Bukurešta, kao i dolasci aviona s medjunarodnih linija.
U pojedinim dijelovima Rumunije poremecen je i drumski i željeznicki saobracaj. Zbog snijega koji još pada saobracaj je u prekidu na 20 puteva, dok je proglašeno vanredno stanje u 17 provincija i gradova na istoku i jugoistoku zemlje, prenosi Tanjug.
Nevrijeme je zahvatilo i pojedine dijelove Makedonije, što je izazvalo poremecaj u drumskom saobracaju.
U zapadnoj Bugarskoj zbog nevremena i visokog snijega koji je izazvao prekide na dalekovodima više od 50.000 gradjana je ostalo bez struje. Zracni saobracaj se odvija sa zakašnjenjem, dok se pista aerodroma u Sofiji cisti na svakih pola sata. U planinskim dijelovima zemlje cestovni saobracaj je u prekidu.

Cetvrtak, 26. Januar 2012
Radomiru Vukovicu 31 godina zatvora za genocid

Apelaciono vijece Suda Bosne i Hercegovine danas je Radomira Vukovica proglasilo krivim za genocid u Srebrenici, a drugooptuženog Zorana Tomica oslobodilo optužbi za isto krivicno djelo.
Istom presudom, koja je konacna i na koju nema mogucnosti žalbe, Vijece je Vukovicu izreklo zatvorsku kaznu od 31 godine.
Današnja presuda izrecena je nakon ponovljenog sudjenja Apelacionim vijecem, održanim pošto je ukinuta prvostepena presuda, kojom su i Vukovic i Tomic, nekadašnji pripadnici specijalne policije Republike Srpske, proglašeni krivim i kažnjeni sa po 31 godinom zatvora.
Prema rijecima predsjedavajuceg Hilme Vucinica, Apelaciono vijece je utvrdilo da je Vukovic 12. i 13. jula 1995. godine ucestvovao u zarobljavanju i sprovodjenju Bošnjaka, koji su pokušali kroz šumu pobjeci iz zašticene zone u Srebrenici. Zarobljeni muškarci su najprije odvedeni do livade u Sandicima, na koju je došao i Ratko Mladic, a potom sprovedeni do hangara u mjestu Kravica, gdje je više stotina njih likvidirano.

Utorak, 24. Januar 2012
Cak 4.000 gradjana tužilo manji entitet zbog nematerijalne ratne štete

Glavni pravobranilac manjeg entiteta Slobodan Radulj potvrdio je danas da je u posljednjih godinu dana podneseno oko 4.000 tužbi gradjana Federacije BiH protiv manjeg entiteta za nematerijalnu ratnu štetu.
Radi se o tužbama rodbine poginulih i ranjenih u bombardovanju Sarajeva, Tuzle i drugih gradova i mjesta u FBiH, a kao pravni osnov uzimaju se presude Haškog tribunala vojnom i politickom rukovodstvu manjeg entiteta.
Tužbe su podnesene sudovima u FBiH, a najviše u Sarajevu i Tuzli, a Radulj je naveo da je Pravobranilaštvo odgovorilo na sve te tužbe i u toku su sudski postupci.
Ishod ovih tužbi je jako neizvjestan, tvrdi Radulj, koji brani stav da je Pravobranilaštvo moralo na njih odgovoriti, jer bi sudovi donijeli odluke da se manji entitet njima i ne protivi „što bi za njega bilo jako opasno“.
Ustvrdio je i da, kada su, primjera radi, u pitanju postupci u Tuzli, Pravobranilaštvo vrši „svojevrsnu reviziju krivicnog postupka koji je vodjen protiv Novaka Djukica“ te „traže da se ponovo suoce vještaci i utvrdi na osnovu cega je manji entitet kriv za 'Tuzlansku kapiju' i drugo“.
Radulj navodi i da veliko opterecenje za rad te institucije predstavljaju tužbeni zahtjevi osoba koje su boravile u sabirnim centrima i logorima te tužbe zbog rušenja vjerskih objekata.
Veliki broj tužbi odnosi se, kaže, i zbog neosnovanog lišenja slobode, oslobadjajuce krivicne presude, ciji ukupan tužbeni zahtjev iznosi oko 10 miliona KM.
Radulj je, u obracanju poslanicima, koji danas u nastavku ranije prekinute sjednice Narodne skupštine razmatraju izvještaj Pravobranilaštva o radu u 2010.godini, naveo da se ta institucija suocava s tužbama iz oblasti radnih odnosa i drugim pitanjima.
Radulj je posebno izdvojio „predmet Alijagic“, kao karakteristican, jer se vodi više od 13 godina.
On tvrdi da je „prava istina“ da je „manji entitet nakon sramne presude Ustavnog suda BiH dužan da braci Alijagic plati oko 4,8 miliona KM s kamatama, ali u obveznicama“, a do sada im je isplaceno oko 1,7 miliona s kamatama i to je bilo 2005., dok poslije nije bilo isplata po osnovu elektroda uništenih tokom rata.
U toku je drugi sudski postupak, koji se odnosi za mašine Alijagica s tužbenim zahtjevom od 2,2 miliona KM i taj postupak, tvrdi Radulj, „govori o stanju u pravosudju BiH“, ustvrdiši da je prisutno lažno sjedocenje, simptomaticna vještacenja i naklonost nekih sudija...
U 2010. Pravobranilaštvo imalo je u radu 25.086 predmeta za nadoknadu ratne štete u vrijednosti od 845,1 milion maraka, a riješena su 4.272 spora u vrijednosti od 49,6 miliona KM. Od 2006.godine do danas je 14.948 bivših boraca i ratnih invalida sklopilo poravnanje s Pravobranilaštvom u iznosu od 143,1 milion KM, a isplata se vrši u obveznicama.
U 2010. Pravobranilaštvo je imalo u radu 14.994 parnicna predmeta, a koji su najsloženiji, a riješen je 3.021 predmet, ukupne vrijednosti 173 miliona KM, pri cemu su spor dobili 1.766 predmeta, u vrijednosti od 150,3 miliona KM, a izgubili su sporove u 512 predmata u vrijednosti od oko 7,8 miliona KM.
To su, kaže, najbolji rezultati koje su imali, ali je apostrofirao i da je znacaj iznos tužbi koji se podnose protiv manjeg entiteta i njenih opcina, što znacajno može ugroziti njihove budžete.
Nakon razmatranja ove tacke u Skupštini je pocela rasprava o izvještaju o istraživanju i procesuiranju ratnih zlocina i traženju nestalih osoba.
Avaz

Utorak, 17. Januar 2012
Gradjani najviše kradu sir, meso i mlijeko

U maloprodajnim objektima u Bosni i Hercegovini godišnje bude ukradeno jedan posto robe od ukupnog prometa.
Skoro da nema dana da se iz nekog grada ne pojavi informacija da je uhapšena osoba koja je izvukla gorivo iz necijeg rezervoara ili da je pod jaknom iz prodavnice iznijela litar mlijeka ili nekoliko stotina grama mesa.
Prema podacima policije, uglavnom se kradu prehrambeni proizvodi, sir, mlijeko, kruh, suhomesnati proizvodi, te cigarete, alkohol, kafa i gorivo.
Iz Federalne uprave policije (FUP) isticu da je na podrucju FBiH broj kradja lani bio dvostruko veci nego ranijih godina.
U 2010. prijavljene su 2.932 kradje, dok je prošle godine taj broj iznosio 4.558 - navode iz FUP-a.
Iz MUP-a KS isticu da medju djelima protiv imovine prevladavaju teške kradje.
U odnosu na period prije dvije godine, u devet mjeseci prošle godine znatno je povecan broj kradja, za oko 200 posto. U periodu do septembra policija MUP-a KS evidentirala je 48 sitnih kradja - kažu iz MUP-a KS.
Ništa bolja situacija nije ni u manjem entitetu, gdje je policija registrirala 1.900 kradja. Profesor ekonomije Bojan Božic kaže da se uglavnom kradu prehrambeni proizvodi.
To pokazuje da se standard gradjana srozava i da pojedinci nemaju ni osnovna sredstva da prežive - pojašnjava Božic.
U septembru prošle godine policija je uhapsila D. B. iz Laktaša, koja je iz trgovine u kojoj je radila kao cistacica krala hljeb i mlijecne preradjevine, dok je njen sugradjanin M. Š. priveden dok je pokušavao ukrasti hrenovke i salame.
Iz prodavnice u Skender-Vakufu mjesec ranije policija je evidentirala ukradena alkoholna pica i žvake. U martu te godine iz objekta brze hrane u Zenici ukradeno je deset pakovanja cevapa.
Avaz

Ponedeljak, 16. Januar 2012
Zahvala koordinatorima iz USA

Mada skromni ljudi nikada ne žele niakakvo posebno isticanje, jer njihova osobnost su djela a ne prazne rijeci. Mada strahujemo da možemo povrijediti druge jednako vrijedne saradnike, ovoga puta nismo mogli a da ne izrazimo javnu zahvalu našim detroitskim humanitarcima, Šabanovic Muhamedu, Šabanovic Nihadu i Causevic Altijani.
Za sve nedovoljno upucene želimo u kratkim crtama pojasniti o cemu je zapravo rijec. Naime gore spomenute osobe uz svu bezrezervnu podršku koju nam pružaju svakodnevno, u najkracem mogucem roku skupili su 1.330,00 americkih dolara koje su odmah i dostavili. Novac je namjenjen Bašic Aladinu za kojeg je akcija još u toku. Ocigledno je da naši koordinatori iz zemlje neogranicenih mogucnosti pružaju jednu krajnje pozitivnu sliku kad je u pitanju organizacija i medjusobna povezanost. A da nimalo ne pretjerujemo dokaz je i Ejupovic Admir-Ado koji je za humanitarnu akciju aktivirao i lokalnu Bostel televiziju. On je ujedno kontakt osoba Humanog Brda 2010 za daljnje skupljanje priloga za Aladina Bašica.
Svim spomenutim i ne spomenutim osobama jedno veliko hvala. Zahvaljujemo se i našim clanovima koji su se odazvali ovoj plemenitoj akciji. U današnjem svijetu koji je postao veliko globalno selo ovakav vid saradnje je od nesagledivog znacaja. Raduje nas cinjenica da je kod naših sugradjana nastanjenih na sjevernoamerickom kontinentu primjetna prožetost pozitivnih americkih vrijednosti poduzetništva i ustrajnosti sa ovo malo bosanske duše. Nadamo se nastavku i produbljenju svih vrsta saradnje cime doprinosimo da pomoc stigne tamo gdje je najpotrebnija.
Team „Humano brdo 2010“

Novije vijesti  Stariji upisi

Ulaz